Anahtar kelimeler: Oyun Terapisi çocuk ruh sağlığı çevrim içi eğitim
EMDR ve Psikoterapiler Derneği
ONLİNE OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ 21-22-29 HAZİRAN 2025
Eğitimin Süresi, katılımcılar ve Sertifikasyon
Eğitimin toplam süresi 3 gündür (Ek süpervizyon desteği verilecektir)
Çocuk Ruh Sağlığı alanında çalışanlar katılabilecektir. Katılımcılara EMDR ve Psikoterapiler Derneği onaylı Oyun terapisi uygulayıcı belgesi verilecektir.
Eğiticiler; Prof. Dr. AYTEN ERDOĞAN, Uzm. Psk. SENA KENAN, Doç. Dr. ÖZNUR BİLAÇ
Eğitim yeri ve Tarihleri: Zoom online
21-22-29 Haziran 2025, Eğitim saat 10-17 arası
İletişim: 0 546 8421402 (watsapp mesaj atılırsa da dönüş yapılır)
EĞİTİMCİLER
1) Prof. Dr. Ayten Erdoğan
İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp fakültesinden 1985 yılında mezun olup 2000-2004 yıllları arasında Cerrahpaşa Tıp fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi almıştır. 2008 yılında Psikiyatri alanında Docent ünvanı, 2014 yılında ise Profesör ünvanı almıştır. 2010-2014 yılları arasında Bakırköy Mashar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları eğitim kliniğinde klinik şefi olarak görev yapmıştır. Alanında Ulusal ve Uluslararası bir çok araştırma yazısı bulunan Prof. Dr. Ayten Erdoğan Aile terapisi ve Bilişsel davranış terapisi eğitimine ek olarak EMDRIA (EMDR International Association) tarafından akredite EMDR konsültantı ünvanını almıştır. Oyun terapisi eğitimlerini 2007- 2009 yılları arasında Halime Odağ Vakfından ve Uluslararası deneyimli oyun terapisti ve eğitimcileri olan ve oyun terapisi alanında çok sayıda kitapları bulunan Prof. Sue Jennigs (İngiltere), Dr. Ariel Sclomo (İsrail) ve Ann Beckley Forest (Amerika)'’den almıştır. Psikoterapilerden EMDR, BDT ve Oyun terapisi ile ilgili kongre bildirileri ve kitap bölüm yazarlığı ve editörlüğü bulunmaktadır. 2016 yılından itibaren Oyun terapisi alanında eğitimler vermeye devam etmektedir. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte ve Nişantaşında özel kliniğinde hastalarını görmeye devam etmektedir.
2) Uzman Klinik Psikolog Sena Kenan
Nişantaşı Üniversitesi İngilizce Psikoloji ve Sosyoloji çift anadal bölümlerini burslu olarak tamamlamıştır. Fakülte dönemi boyunca, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “ALS Hastalığında Frontal Lob Disfonksiyonunun Tanımlanması” çalışmasına gönüllü olarak katılmıştır. Lisans dönemi devam ederken, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Adli Psikiyatri Servisleri (34.ve 40. Servis), Özel Moodist Psikiyatri Hastanesi (Bağımlılık Servisi), Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Poliklinikleri (Çocuk ve Yetişkin) ve Özel Balıklı Rum Hastanesi Çocuk Psikiyatri Bölümünde stajlarını tamamlamıştır. Lisans Eğitiminden sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi Klinik Psikoloji (Tezli) Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Tez çalışmasında, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu tanısı alan çocuk ve ergenlerin annelerindeki tükenmişlik düzeyi ve algılanan sosyal destek arasındaki ilişkiyi incelemiştir.
Yüksek Lisans yaptığı sırada tam zamanlı olarak (Nöropsikolojik Testler Eğitim ve Arge Direktörü) Bebek’te özel bir klinikte çalışmıştır. Aynı klinikte Prof. Dr. Barış Korkmaz eşliğinde Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocuk ve ergenlere klinik görüşmeler ve nöropsikolojik test uygulamaları yapmıştır. Halen, Nişantaşı’nda Mind Psikoterapi kliniğinde çocuk ve yetişkin alanlarında klinik çalışmalarını sürdürmektedir. Ek olarak, İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora Programına devam etmektedir.
3) Doç. Dr. Öznur Bilaç
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olmuş ve uzmanlık eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında tamamlayarak 2012 yılında Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı olmuştur. Eylül 2012 tarihinde zorunlu hizmetini yapmak üzere Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne atanmıştır. Yaklaşık 8 yıl, 11 ile hizmet veren, bölgenin en yoğun, psikiyatrik sorunlarla başvuran çocuk ve ergen hastalara ve ailelerine poliklinik ve yataklı servis hizmeti veren Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmıştır. Daha sonra, 2020 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlamış ve halen görevine devam etmektedir. Eylül 2021 tarihinde “Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi’’ alanında Doçentlik ünvanı almıştır. Halime Odağ Vakfı’nın ve Klinik Psikoloji ve Psikoterapiler Derneği’nin verdiği Oyun terapisi eğitimlerini almıştır. Ayrıca EABCT onaylı Bilişsel Davranıştı Terapisttir. Özel mesleki ilgi alanları nörogelişimsel bozukluklar, oyun terapisi, resim analizi, bilişsel davranışçı terapi ve mindfulnes yaklaşımlarıdır.
Google Calendar'a eklemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın:
Google Calendar'a Git